Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

An Englishman in New York

Μπαίνοντας στο Seven Club το βλέμμα του πλανήθηκε στο χώρο. Ήξερε τι έψαχνε. Ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα ήταν εκεί. Τα τραπέζια γεμάτα. Ο καπνός σχηματίζει ένας ανεπαίσθητο πέπλο και στη μύτη του φτάνει το άρωμα των Pall Mall και των Viceroy. Προχωράει ανάμεσά τους φορώντας το καινούργιο του Skiny-fit κουστούμι στο χρώμα του ζαφειριού. Αυτό που έραψε σε ένα μικρό ραφτάδικο ονόματι Cad and the Dandy , στην One Canady Square κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στην Αγγλία. Του έδινε ένα κάποιο στιλ και τον έκανε να μοιάζει με τον Michael Caine στο Alfie με μόνη διαφορά το χρώμα των μαλλιών. An Englishman in New York.

Καθώς η απόσταση από την πίστα λιγοστεύει επιτέλους την βλέπει. Τα ξανθά της μαλλιά ξεχωρίζουν στο πρώτο τραπέζι.Κοντοστέκεται. Με το δεξί του χέρι ισιώνει τα κοκάλινα γυαλιά του. Χαλαρώνει τη γραβάτα και παίρνει μια βαθιά ανάσα. Πλησιάζει όλο και περισσότερο, ενώ η φωνή του Dion Dimucci δίνει ρυθμό "It's about a girl that i once knew". Είναι σχεδόν δίπλα της. 

Το ότι συνοδεύεται τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Ίσως κάποτε να το θεωρούσε εμπόδιο. Κάποτε. Όχι τώρα. Όχι εδώ.
"Δεσποινίς" 
Αυτή γυρνάει. "Παρακαλώ ?" 
Το χαμόγελό της λαμπερό, όμορφο μα συνάμα επικίνδυνο. Όμορφα επικίνδυνο σαν το χαμόγελο μια λέαινας. Μιας λέαινας σε σμαραγδί Mondrian φόρεμα του Yves Saint Laurent, το οποίο της δίνει έναν αριστοκρατικό αέρα και αναδεικνύει το κορμί της. 

Κάθε δισταγμός έχει φύγει. Την κοιτάει στα μάτια. Χαμογελάει. 
"Θα μου χαρίσετε αυτό το χορό?" 
Απλώνει το χέρι του προς το μέρος της... 




"I miss her lips and the smile on her face 
The touch of her hair and this girl's warm embrace 
So if you don't wanna cry like I do 
A-keep away from-a Runaround Sue"