Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Just like we used to...


Δεν άντεχε άλλο να κάθετε στον καναπέ. Η τηλεόραση τα ίδια και τα ίδια. Βαρεμάρα.

Σαν ζόμπι κοίταζε μια παλιά ελληνική ταινία. Όταν το σκέφτηκε καλύτερα η ταινία δεν ήταν τόσο παλιά. Τουλάχιστον όχι τόσο παλιά όσο αυτός. Τα χρόνια περάσανε. Όλα αλλάξανε αλλά αυτός έμεινε στα ίδια. Εξέλιξη μηδέν. Ή ίσως νομίζει ότι δεν υπάρχει εξέλιξη. Σημασία έχουν τα χρόνια που περάσανε. Τα αναπολεί. Νιώθει ότι κάπου έχασε το ραντεβού με την μοίρα.


Ο ήχος του κινητού τον επαναφέρει στην πραγματικότητα. Του την σπάει όταν κάτι του διακόπτει την αναπόληση των περασμένων. Παρατηρεί ότι η ταινία έχει διακοπεί για διαφημίσεις. Δεν είχε πάρει πρέφα τίποτα. Τόσο απορροφημένος ήταν.

Το κινητό χτυπάει ακόμα. "Ποιος είναι γαμώ την τρέλα μου". Το σηκώνει. Μια γνώριμη φωνή από το παρελθόν. Η συνομιλία είναι σύντομη. Οι κλισέ ατάκες του "τι κάνεις", "πως πας", "όλα καλά", "πως κι έτσι" αποφεύγονται. Γνωρίζονται πάρα πολύ καλά για να μιλάνε με κλισέ. Η όλη συνομιλία συνοψίζεται σε μια πρόταση. "Ποτό σε μία ώρα" "Έγινε".

Αφήνοντας το κινητό στο τραπέζι κοιτάζει το ίνδαλμα του στον καθρέπτη. Ποιος πάει για ποτό τώρα σκέφτεται. Ούτε ο ίδιος ξέρει πόσο καιρό έχει να βγει έξω. Προχωράει προς το δωμάτιο. Στην πορεία ανοίγει το ραδιόφωνο. Ούτε ο ίδιος θυμάται από πότε έχει να το ανοίξει. Ούτε ο ίδιος θυμάται για ποιο λόγο το άνοιξε πριν πάει στην κρεβατοκάμαρα.

Στέκεται μπροστά στον ολόσωμο καθρέπτη γυμνός προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα φορέσει. Εκείνη την στιγμή ακούγεται η φωνή από το ραδιόφωνο να προλογίζει το επόμενο κομμάτι. "Επόμενο κομμάτι από το μακρινό 2012. Τρομερή επιτυχία πριν από 20 χρόνια από τους KASABIAN".

Out of my garden, passed the battle cruiser - Ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό του.

We jumped over cemetery gates - Ανοίγει τη ντουλάπα του. Ψάχνει ένα τζιν με σκισίματα. Ούτε θυμάται πόσα χρόνια έχει να το φορέσει αλλά του έρχεται ακόμα.

There on the wasteland, we saw the horizon - Βρίσκει και ένα ζευγάρι μαύρα all star. Τα φοράει

I noticed your pupils dilate - Φοράει ένα παλιό T-Shirt με στάμπα C.S.I

They’re at it again, let’s roll just like we used to - Let's roll just like we used to σκέφτηκε και έκλεισε πίσω του την εξώπορτα.